Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
28 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Gottfrid Svartholm Warg i ny intrångsaffär

29 årige Gottfrid Svartholm Warg är en av grundarna till fildelningssajten Pirate Bay och dömdes förra året för ett  svenskt dataintrång som hade stor omfattning. Det handlade då om nedladdad data från Skatteverket som Gottfrid har kommit över via ett stordatorhackning mot Logica (heter CGI idag).

Gottfrid Svartholm Warg står nu inför rätta i Danmark där han tillsammans med en 21-årig dansk är åtalad för det största dataintrånget i Danmarks historia.

De två männen riskerar sex års fängelse för att ha stört viktiga informationssystem, för att ha stulit affärshemligheter och för grov skadegörelse.

Intrången har bland annat skett i den danska polisens system och i datorsystem som tillhör leverantören CSC.

Bland bevisen finns en chattkonversation mellan två personer, Advanced Persistent Terrorist Threat och My Evil Twin. Åklagaren måste nu bevisa att det är den danska killen och Gottfrid Svartholm Warg som står bakom namnen.

Intrången har skett under en period av fem månader 2012. De började med att angripa sårbarheter i CSC:s stordatorer, och tog sig vidare in i system som tillhör både den danska polisen, det danska Skatteverket och det danska personnummerregistret.

CSC, ska inte ha märkt intrånget. Den danska Rikspolisstyrelsen överväger att polisanmäla CSC för att få utrett ansvarsfrågan, enligt Berlingske Tidene.

Vid det danska intrånget kom förövarna över miljontals personnummer och körkortsuppgifter.

REDAKTIONEN

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Gottfrid och jag gillade att prata med varandra förr. Han är väldigt trevlig och rolig. Men han stödjer såklart Flashback mfl. Men vem stödjer inte tanken om yttrandefrihet i sig men det finns gränser.

    I övrigt var inlägget välskrivet men har inget med Näthat att göra. Så jag förstår inte dess relevans för bloggen.

    Jag längtar till mrmaggots nästa postning. 🙂

    1. Utfyllnad…. 🙂

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!